Pembe.Org | Sosyal Kadın Sitesi

Karite Yağı Nedir Faydaları Nelerdir

Karite Yağı Nedir Faydaları Nelerdir

Karite Yağı Nedir Faydaları Nelerdir ?

Karite yağı diğer bir adıyla shea butter, Afrika’da yetişen karite  adındaki  12,5 ile 25 metre uzayabilen bu ağaç ceviz büyüklüğünde meyveler verir. Meyvelerden elde  edilen,  sarı veya fildişi rengi bir yağdır. Dünya üzerindeki en güçlü doğal nemlendiricilerden biridir. Genelde kozmetikte kullanılmaktadır. Karite yağı yenebilir, haliyle yemeklerde de kullanılabilir. Örneğin bazı çikolatalarda, kakao yağı yerine kullanılmaktadırlar. Vücut ısısında eridiğinden dolayı, deri tarafından kolayca süzülür ve yağlı bir his bırakmaz.

Karite (shea) ağacı: Afrika kıtasında, özellikle de Burkina Faso‘da yetişen karite ağacı, ilk meyvesini 10-15 yaşında vermektedir. Verimin en aşırı olduğu yaşlar 20-30 yaşlarıdır.

Kullanım alanları: Asıl kullanım alanı nemlendirici kremler, sabunlar, saç kremleri ve güneş koruyucuları. Sabunların içine %5 ile %7 oranında eklendiğinde, elleri yumuşatma etkisi oluyor..
Tüm vücudumuzun ve saçımızın doğal, dostu bu yağın faydalarına göz atalım!

Cildimizin ihtiyacı olan çoğu vitaminleri içinde bulunduruyor. Barındırdığı A ve D vitaminleriyle cildin canlanmasını, E vitaminiyle kendini yenilemesini ve F vitaminiyle esnekliğini korumasını sağlıyor.

Nemlendirici spesiyalitesiyle, rüzgar, güneş, soğuk gibi dış etkenlerden cildi koruyor.

Egzama, kızarıklık ve yanık gibi cilt sorunlarının tedavisinde kullanılıyor.

Yıpranmış, kurumuş ve kırılmış saçları canlandırmada etkili rol oynuyor.

Cilt tarafından kolay emiliyor, gözenekleri tıkamıyor.

Ayak ve topukları yumuşatmak için, haftada 1 veya 2 kez kullanılabilir.

Karite Yağı Peelingi Nasıl Yapılır?

Cilt için bulunmaz nimet sayılan shea yağı, dudak nemlendiricisi ve peeling ürünü olarak da sık sık kullanılmaktadır. Özellikle bu peeling, cildi kuru olduğu için peelingin cilde zarar vermesinden korkanlar için son derece uygundur.

Kabın içerisine bir yemek kaşığı karite yağı, 1 yemek kaşığı esmer şeker ve 1 tatlı kaşığı badem yağı koyarak iyice karıştırın. Cildi kuru olanlar bir miktar Hindistan cevizi yağı da ekleyebilirler. Kremsi doku sayesinde esmer şeker cildinizi çizmeden gözeneklerinizi temizleyecektir. Shea yağının iyileştirici etkisi ile peeling sırasında açılan gözenekler onarılarak cilt yenilenmesi sağlanacaktır. Bu işlemin ardından cildinizi ılık suyla temizleyip, cilt tipinize uygun nemlendirici sürmeyi ihmal etmeyin.

Shea Yağının Yan Etkileri Nelerdir?

Shea yağının bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur. Ancak her zaman tekrarladığımız gibi, her şeyin fazlası zarardır. Shea yağının en önemli özelliği cildi nemlendirmek ve onarmak olduğundan, çok aşırı kullanıldığında çok yağlı bir cilt yapısına ulaşmanız kaçınılmazdır.

 

 

Bir Önceki Yazımız Olan Aynı Sefa Kremi Nedir Başlıklı Makalemizi de Okumanızı Öneririz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ